Wat onderscheidt PackagingLab van de gemiddelde zoektocht naar vernieuwend industrieel design in kunststof verpakkingen?

Het is de snelste en meest toegankelijke weg van ‘idee’ naar ‘ontwerp’ naar ‘productie’. Hoe zien we dat?

Professioneel & Betaalbaar voor het MKB
Doorbraken in productontwikkeling hoeven niet langer het voorrecht voor A-merken en kapitaalkrachtige multinationals te zijn. Al onze creativiteit en inspiratie is gewoon voor een tijdje in te huren. Betaalbaar, want: compact en recht op het doel af.

Kennis en ervaring
Meer dan 40 jaar ervaring met plastic flessen en potten. Thuis in alle beproefde procédés om van kunststof iets moois te maken. Perslucht & thermoplasten in de hoofdrol: extrusie blaasvormen, spuitstrekblazen, spuitgieten; het is maar net welke matrijs bij welke toepassing past.

Geen kostbaar voortraject, maar een goed gesprek
Korte lijnen, directe communicatie, no-nonsense. Geen slepend voortraject met dure rapporten, maar een goed gesprek dat leidt tot een pakket van wensen en eisen. Zie ook: 40 jaar ervaring in ‘plastic flessen’! Resultaat: veel waar voor je geld. ‘Vrij werk’ voor een faire prijs.

De extra dimensie
Veel design bureaus houden het bij 2D: grafisch ontwerp, een schets. Wij gaan een stapje verder, want PackagingLab is gespecialiseerd in 3D. Al meteen in de ontwerpfase, maar ook – als het wat wordt – met tastbare 3D prototypes. Zodat je je ook wat kunt voorstellen bij zo’n briljant idee.

De Lean and Mean methode
Engels voor ‘mager, snel, wendbaar, efficiënt en doortastend’. Een platter dan platte
organisatie, met eigen productie-unit en testfaciliteiten. Handjevol ervaren medewerkers
in vaste dienst, zo min mogelijk franje. “Wij laten de verpakkingen het werk doen.”

Plastic fantastic
Wij houden écht van kunststof. Het is waterdicht, ijzersterk, vederlicht, kleurrijk, schoon en hygiënisch, als grondstof nog flexibel en kneedbaar: helemaal naar je hand te zetten, bijna geen grenzen voor creatieve geesten. Als het er al niet was, zou het uitgevonden moeten worden.

Samen voor u
Nooit ontwerpen óm het ontwerpen. Vaak is de klant eigenlijk de bedenker; met al onze kennis van industrieel ontwerpen koppen wij het idee dan in tot een vrij verkoopbaar, goed te realiseren concept. Nog wat opties: oorspronkelijke ontwerpen uit ons Lab krijgen kleine aanpassingen voor een specifieke klant, of bestaande verpakkingen alleen een nieuw, eigentijds jasje.